KIRJAT

Lue lisää Linnunrata

Tamperelaisen runoilijan Oili Sainilan kirja Matala maa, korkealla taivas on hänen ensimmäinen proosamuotoinen kaunokirjallinen työnsä. Matala maa, korkealla taivas on tosipohjainen historiallinen kertomus. Sen perustana on sukututkimustieto ja siivittäjänä mielikuvitus.

Lue lisää Matala maa korkealla taivas

Limmi on Oili Sainilan ensimmäinen runokirja. Se kertoo Limmi-nimisen jättilaisen tarinan, jonka myötä lukijalle välittyy kuvia pohjoissuomalaisen maalaiskylän mytologisesta menneisyydestä. Mutta myytit eivät ole vain historiaa: niistä paljastuu myös ihmiselon ajaton arki.

Lue lisää Limmi jättiläisten jäljiltä kyläteille

Maisema on kirjoittanut minut on Oili Sainilan toinen runokirja. Se on eräänlainen ympäristöoppi, matka lapsuuden maisemasta vanhuuden kynnykselle. Mutta selviääkö runojen puhujalle matkan tarkoitus? Mitä merkitsevät aika, paikka ja yhteisön arvot minuuden rakennustyössä?

Lue lisää Maisema on kirjoittanut minut

Lue lisää: Down Memory Lane Collected Poems

Rakkaus matkalla on tamperelaisen psykoterapeuttina ja opettajana toimineen Anna Autiosaaren esikoisromaani.

Lue lisää Rakkaus matkalla

Dosentti Esko Kuusisto teki työuransa veden parissa mutta on ollut lapsuudesta asti kiinnostunut puista. Tämä teos sisältää muistumia, pakinoita, raportteja ja esseitä maailman metsäpoluilta.

Lue lisää Metsäpoluilta poimittua

Lue lisää: Sarvipölyn salaisuus

Lue lisää: Vesi, muistatko?

Lue lisää Ystävysten yhdistys